За нас

ХОТЕЛ ХЕБРОС
Къде се намираме
Хотел-ресторант Хеброс е разположен в сърцето на Стария Пловдив, само на няколко минути от центъра на града, във възрожденски къщи, строени преди повече от 200 години от богати пловдивски търговци.
Реставрирани и обновени, като запазват първоначалния си вид, днес къщите отварят врати за всички ценители на неповторимата възрожденска атмосфера. Хотелът е кръстен на река Марица, която в миналото се е наричала Хеброс.
Гости на Хеброс са дипломати, бизнесмени и туристи от цял свят.
ИСТОРИЯ
Паметник на културата

Трихълмието е един изключителен архитектурен резерват – в реставрираните и съживени възрожденски къщи днес се помещават множество музеи, галерии и центрове по изкуствата. Очарованието на Стария град пленява гостите на Пловдив за цял живот.
Хотел-ресторант Хеброс се помещава във възрожденска къща, строена преди около 200 години от богат пловдивски търговец на платове и кожи. По-късно къщата става собственост на Нешеви – родът на един от оцелелите опълченци на Шипка (1878 г.). През 70-те години на XX век наследниците я продават на Пловдивската община. До края на 80-те години тя служи за приемна на Окръжния съвет на БКП. В този период къщата е реставрирана и реконструирана (1986 г.), като е запазен първоначалният й вид. През 1999 г. след като отново става частна собственост, къщата отваря врати за всички ценители на неповторимата възрожденска атмосфера. Сред нейните гости са дипломати, бизнесмени и туристи от цял свят.

  • Възрожденска къща
  • Собственост на търговец
  • Собственост на опълченци на Шипка
  • Дипломати
  • Бизнесмени
  • Туристи от цял свят
ДУХ НА ОТМИНАЛА ЕПОХА
Връща гостите отново тук

Реставрирани и обновени, къщите съчетават духа и романтиката на отминалата епоха с всички удобства на нашето време – сателитна тв, климатик, сауна и джакузи.
Десетте стаи на хотела са обзаведени в автентични мебели, всяка в различен стил.
В салона за гости на втория етаж може да посрещнете свои приятели или да послушате музика на старинния роял Бергер.
Хеброс предлага стил и уют, гостоприемство и професионално обслужване, което кара гостите да се връщат отново.

  • Автентични мебели
  • Старинен роял Бергер
  • Автентични помещения
  • Старинно обзавеждане
НАГРАДА БИЗНЕС ЕТИКЕТ
Принц Чарлз

Негово Кралско Височество Принцът на Уелс, който бе тук на 13 март 2003г. по покана на форума на българските бизнес лидери, посети щанда ни в хотел Шератон в София. Той връчи на хотел Хеброс грамота за бизнес етика и бе живо заинтересуван от старинната обстановка на къщата.

ЕДНО ПРИЯТНО МЯСТО ОТ ДОСТА ПО-ВИСОКО НИВО
Създателят

Идеята за малък хотел и ресторант в Стария Пловдив се ражда през 1999. Тогава създателят на хотела Георги Ташев се включва в надпреварата за приватизацията на красивата къща на ул. „Константин Стоилов“.

 

Роденият и израснал в Пловдив Георги Ташев определя решението да развива този бизнес като един вид провокация към тази част от себе си, която винаги се е стремяла да прави нещо интересно и хубаво за окото.

 

„Този бизнес не е от най-печелившите, от него не се става богат, но дава огромно удоволствие и връща достатъчно, за да ти е приятно да го правиш“ – Георги Ташев / 21.05.1955 -17.04.2021 /

ХОТЕЛ ХЕБРОС
Удобства
БЕЗПЛАТЕН ИНТЕРНЕТ
САТЕЛИТНА ТЕЛЕВИЗИЯ
КЛИМАТИК
МИНИ БАР
ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ – ДО 5кг.
БЕЗПЛАТЕН ПАРКИНГ
ЛЕТИЩЕН ТРАНСФЕР

Call Now