Ресторант

ИЗТЪНЧЕНИЯТ
Ресторант Хеброс

Ресторантът временно не работи поради ремонтни дейности.

Ресторант Хеброс е носител на наградата „Ресторант на годината“ за 2016 и 2003 година на сп. „Бакхус“ и продължава да е сред най-добрите в страната.
Менюто на ресторанта включва ястия от българската и международната кухня, приготвени с типични за сезона продукти.
Провеждат се и дегустации на български вина, представени от специалист и съчетани с подходящи ястия.
Ресторант Хеброс е място, което се утвърди и като сцена за изява на именити музиканти и художници.

На 1 ноември 2006г. консулите на Пловдив основаха свой “Клуб на консулите на Пловдив”, избирайки ресторант Хеброс за официално място за провеждане на техните срещи.
По време на коктейла по случай основаването на “Клуба”, в присъствието на видни представители на пловдивската общественост, консулите обявиха пред медиите, че Хеброс е единственото място в града, което би могло да бъде избрано за място на техните срещи, тъй като напълно отговаря на изискванията им за уютна и приятелска атмосфера и отличен вкус.
ХРАНЕНЕ С НАСЛАДА
Slow Food

Нашият век, който започна и се развива под знака на индустриализацията, първо изобрети машината, а после я възприе за модел на своя живот. Ние сме подчинени на бързината и всички сме заразени от един и същи коварен вирус: бързият начин на живот, който разрушава нашите обичаи, нарушава спокойствието на нашия дом и ни принуждава да се подчиним на “Бързото Хранене”. За да заслужава името си, Homo Sapiens трябва да се освободи от забързания живот, преди той да го превърне в застрашен от изчезване вид. Единственият начин за противопоставяне на всеобщата лудост “Живот на бързи обороти” е решително да застанем зад обикновеното земно удоволствие.

ЖИВОТ НА БЪРЗИ ОБОРОТИ
Fast Food

Нашата защита трабва да започне от масата със Slow Food. Нека преоткрием вкусовете и ароматите на местните кухни и да прогоним деградиращите ефекти на Fast Food. В името на продуктивността, “Животът на бързи обороти” е променил начина ни на съществуване и заплашва нашата природа и всичко около нас. Затова сега Slow Food е единственият адекватен отговор. Именно в това се състои истинската култура: да се развива вкусът, а не да се обезсмисля. И какъв по-добър начин от това да обменим опит, знания и проекти в международен мащаб?
Slow Food ни гарантира по-добро бъдеще. Slow Food е идея, която се нуждае от добре подготвени подръжници, които могат да помогнат това (бавно) придвижване да се превърне в международно движение, с малкия охлюв за свой символ.

ЗА ПЪРВИ ПЪТ У НАС
Бавно Хранене

През ноември 2004г. в ресторант “Хеброс” беше учреден първият у нас клуб за Бавно Хранене “Old Town Plovdiv”, клон на международното движение Slow Food, основано през 1986г. в малко ресторантче в италианския град Бра.
В ресторант “Хеброс” периодично се организират събития, които целят да популяризират малко известни български продукти.
Събиранията са отворени и за хора, които не са членове на организацията.

РАЗНООБРАЗНИ
Вина
За нас е удоволствие да Ви представим нашата винена селекция. Грижливо сме подбрали любими наши вина от цял свят, които са чудесно допълнение към кулинарните изкушения на главния готвач. Ще се радваме, като наши гости, да Ви потопим в едно незабравимо приключение от вкусове и аромати, което да направи престоя Ви при нас по-специален. Екипът ни винаги ще Ви съдейства да направите най-добрия избор!
Моля да имате предвид, че някои реколти могат да бъдат заменени с други поради изчерпване на старата реколта, но Ви уверяваме, че всяко вино е проверено, преди да бъде сервирано. Редките вина са в ограничени количества.
0
ЧЕРВЕНИ ВИНА
0
БЕЛИ ВИНА
0
ВИНА РОЗЕ
РАБОТНО ВРЕМЕ

Всеки ден от 10:00 до 24:00 часа

ХРАНА

Продукти от производители, доказали се с годините

ЛЯТНА ГРАДИНА

Градината работи през месеците април – октомври. Местата за сядане са $$.

РЕСТОРАНТ ХЕБРОС
Изтънчена обстановка

Call Now

error: Content is protected !!